You are viewing the site in preview mode

Skip to main content

Advertisement

Table 2 The asked questions with the correct answers and the frequency of each answer

From: A cross-sectional study of the availability and pharmacist’s knowledge of nano-pharmaceutical drugs in Palestinian hospitals

No. Questions Frequency (%) N = 56
1) Enteric coated [34] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a) Reduce the number of doses needed from the drug and achieve a slow/sustained release of the drug. 2 (3.6)
a b) Aid in the protection of the drug from stomach acidity. 49 (87.5)
c) Used when the patient is susceptible to vomiting. 0 (0.0)
d) I don’t know. 5 (8.9)
2) Liposomes [32] Choose themost characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a) Used when the patient is susceptible to vomiting. 1 (1.8)
b) Aid in the protection of the drug from stomach acidity. 2 (3.6)
a c) Reduce the side effects of the drug and improve its pharmacokinetic profile. 31 (55.4)
d) I don’t know. 22 (39.3)
3) Sublingual [30] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a) Reduce the number of doses needed from the drug and achieve a slow/sustained release of the drug. 0 (0.0)
b) Protect the drug from degradation or hydrolysis. 2 (3.6)
a c) Fast drug absorption and protect the drug from hepatic metabolism. 52 (92.9)
d) I don’t know. 2 (3.6)
4) Nano emulsions [30] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a a) Reduce the number of doses needed from the drug and achieve a slow/sustained release of the drug. 22 (39.3)
b)Aid in the protection of the drug from stomach acidity. 0 (0.0)
c)Used when the patient is susceptible to vomiting. 4 (7.1)
d) I don’t know. 30 (53.6)
5) Corticosteroid Inhaler [29] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a) Allow the delivery of low water solubility drugs and permit theslow/sustained release of the drug. 9 (16.1)
a b) The drug goes directly to the lungs which reduce the required dose and its side effects. 43 (76.8)
c)Used when the patient is susceptible to vomiting. 0 (0.0)
d) I don’t know. 4 (7.1)
6) Polymer Nanoparticles [31] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a a) Protect the drug from degradation or hydrolysis. 24 (42.9)
b) The drug goes directly to the lungs which reduces the required dose and its side effects. 7 (12.5)
c)Used when the patient is susceptible to vomiting. 1 (1.8)
d) I don’t know. 24 (42.9)
7) Suppositories [27] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a) Protect the drug from degradation or hydrolysis. 7 (12.5)
b) Reduce the number of doses needed from the drug and achieve a slow/sustained release of the drug. 2 (3.6)
a c) Used when the patient is susceptible to vomiting. 44 (78.6)
d) I don’t know. 3 (5.4)
8) Nano crystal dispersion [28] Choose the most characteristic feature of this pharmaceutical dosage form:  
a)Aid in the protection of the drug from stomach acidity. 4 (7.1)
a b) Allow the delivery of low water solubility drugs and permit the slow/sustained release of the drug. 25 (44.6)
c) Used when the patient is susceptible to vomiting. 0 (0.0)
d) I don’t know. 27 (48.2)
  1. ameans the right answer